top of page

wie is karen van dellen

Over mij

Ik ben begonnen aan het Utrechts Conservatorium bij Henk Ekkel en Alexander Warenberg en rondde mijn Opleiding Klassiek Piano af aan het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson.

 

Op zoek naar verdieping van mijn muzikale mogelijkheden ben ik in 1999 de Applicatiecursus Koordirigent bij de SNK (Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties) gaan doen. Het werk als dirigent heeft het plezier in het lesgeven op een hoger niveau getild. Ik geef sinds 2001 leiding aan het kamerkoor Sequens en val regelmatig in bij diverse koren.

 

Al vanaf het moment dat ik op de pianokruk kon klimmen heeft het instrument me naar zich toegetrokken.

Als klein meisje had ik twee passies: turnen en pianospelen. Het leek op elkaar vond ik, al kon ik niet uitleggen waarom. Veel later begreep ik wat de gemeenschappelijke noemer was: bewegen. Zonder beweging is er geen muziek. In elke les valt die term minstens 1 keer. Ik had het geluk dat ik op de middelbare school, Het Wagenings Lyceum, terechtkwam in een rijke muziektraditie. Onder de bezielende leiding van muziekdocent Cees Mobach kreeg het schoolkoor en –orkest landelijke bekendheid. Hier heb ik al op jonge leeftijd veel ervaring kunnen opdoen met pianobegeleiding. Spelenderwijs werd ik repetitor van het schoolkoor en het orkest en die ervaring heeft de basis gevormd waarop ik me ontwikkeld heb als musicus. Samenspelen is geweldig.

 

Karen van Dellen, pianodocent

Mijn samenwerking met zangeres Iris De Koomen gaat terug tot onze gezamenlijke middelbare schooltijd. In ons geval staat samen musiceren garant voor die hele bijzondere vriendschap omdat we communiceren op een ander niveau dan taal alleen.  Met hoboïste Machteld van Duyn vorm ik het duo Senza Voce. Daarnaast houd ik ervan als zich verrassende muzikale ontmoetingen voordoen.

In 2020 heb ik een cursus Songwriting bij componist Joost Kleppe afgerond. Hierin kan ik mijn twee passies, musiceren en tekstschrijven, uitleven.

 

Een paar keer per jaar heb ik in Londen les van Evgenia Chudinovich, pianist en yogadocent.

Genia gebruikt in haar pianolessen yogatechnieken die helpen om je meest eigen instrument (je lichaam) bewuster te gebruiken bij het pianospelen (www.piano-yoga.com).

 

Ik heb mijn praktijk in Amersfoort-Zuid en ben aangesloten bij Muziek opMaat Amersfoort (www.muziekopmaatamersfoort.nl).

Karen van Dellen

Pianodocent en dirigent

bottom of page