Over mij

Ik ben begonnen aan het Utrechts Conservatorium bij Henk Ekkel en Alexander Warenberg en rondde mijn Opleiding Klassiek Piano af aan het Rotterdams Conservatorium bij Michael Davidson.

 

Op zoek naar verdieping van mijn muzikale mogelijkheden ben ik in 1999 de Applicatiecursus Koordirigent bij de SNK (Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties) gaan doen. Het werk als dirigent heeft het plezier in het lesgeven op een hoger niveau getild. Ik geef sinds 2001 leiding aan het kamerkoor Sequens en val regelmatig in bij diverse koren.

 

Al vanaf het moment dat ik op de pianokruk kon klimmen heeft het instrument me naar zich toegetrokken.

Als klein meisje had ik twee passies: turnen en pianospelen. Het leek op elkaar vond ik, al kon ik niet uitleggen waarom. Veel later begreep ik wat de gemeenschappelijke noemer was: bewegen. Zonder beweging is er geen muziek. In elke les valt die term minstens 1 keer. Ik had het geluk dat ik op de middelbare school, Het Wagenings Lyceum, terechtkwam in een rijke muziektraditie. Onder de bezielende leiding van muziekdocent Cees Mobach kreeg het schoolkoor en –orkest landelijke bekendheid. Hier heb ik al op jonge leeftijd veel ervaring kunnen opdoen met pianobegeleiding. Spelenderwijs werd ik repetitor van het schoolkoor en het orkest en die ervaring heeft de basis gevormd waarop ik me ontwikkeld heb als musicus. Samenspelen is geweldig.

 

Karen van Dellen

Pianodocent en dirigent

Met hoboïste Machteld van Duyn vorm ik het duo Senza Voce. Daarnaast speel ik regelmatig met zangers en diverse instrumentalisten.

 

Een paar keer per jaar heb ik in Londen les van Evgenia Chudinovich, pianist en yogadocent.

Genia gebruikt in haar pianolessen yogatechnieken die helpen om je meest eigen instrument (je lichaam) bewuster te gebruiken bij het pianospelen (www.piano-yoga.com).

 

Ik heb mijn praktijk in Amersfoort-Zuid en ben aangesloten bij Muziek opMaat Amersfoort (www.muziekopmaatamersfoort.nl).

wie is karen van dellen

De-pianopraktijk
Karen van Dellen

06 23641551

karen.vandellen2@gmail.com

mr Th. Heemskerklaan 18 

3818 KL Amersfoort

@2017 De-Pianopraktijk | Karen van Dellen | webdesign www.bartel.nu

  • White Instagram Icon
  • White YouTube Icon
  • White Facebook Icon