top of page

Pianolessen

Muziek maken is communiceren met de piano als prachtig middel

 

Een musicus speelt zoals een kind speelt.

Bij spel hoort: ontdekking, avontuur, vernieuwing, creativiteit, kunstzinnigheid, plezier en vooral samenwerken.

De leerling staat centraal in de pianoles: Karen als gids

Het ambacht pianospelen bestaat uit heel veel basistechnieken. De piano is een verraderlijk toegankelijk instrument. De klep staat meestal open, het klavier trekt. De toets geeft meteen geluid door. Maar pas als je handen op het klavier, je voet op het pedaal en je ogen gericht op de bladmuziek communiceren, klinkt er muziek, gaat het zingen.

Juist in deze tijd waarin alle informatie online verkrijgbaar is, het leven haast lijkt te hebben, voel ik mijn verantwoordelijkheid als docent. De pianoles is een rustpunt voor mijn leerlingen. Ik bied lessen op maat, waarbij ik rekening houd met de persoonlijke voorkeuren en mogelijkheden van de leerling. Zo hoop ik hen een basis te bieden die levenslang pianospelen mogelijk maakt.

Ik gebruik verschillende lesmethodes en bekijk samen met de leerling welke het beste past.

Nooit te oud om te leren pianospelen

ik geef les aan leerlingen vanaf 7 jaar (groep 4). Mijn oudste leerling is 88 jaar en leert nog steeds.

Er is geen top. Soms gaat de weg omhoog, vaak kronkelt het pad, soms gaat het alleen rechtdoor, er zijn doodlopende wegen, schitterende uitzichten. Onderweg gebeurt het. 

De piano is een veelzijdig instrument. Voor elk niveau is eindeloos veel prachtige muziek geschreven. Daarnaast kun je geweldig improviseren aan de piano. 

 
Lespakket

 

Als zelfstandig muziekdocent kan ik op maat een lespakket samenstellen. Beginnende pianisten zijn gebaat bij regelmatig lessen. 

Kinderen leren het snelst als zij wekelijks een half uur of drie kwartier les hebben.

Met volwassenen overleg ik wat hen en mij past.

Tarieven

Een proefles is gratis als er lespakketten afgenomen worden.

 

 
Aanschaf piano

 

Pianospelen begint met een passend instrument.

Graag help ik je met het uitzoeken van een goede piano. Er zijn allerlei mogelijkheden: van huur tot koop, nieuw en tweedehands. Het belangrijkste is dat de klank van het instrument jou aan moet spreken.

bottom of page